Συμμετοχή του ΣΒΘΣΕ/ΕΕΝ στο Sector Group Textiles του EEN, 5-6 Οκτωβρίου 2023 στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή του ΣΒΘΣΕ/ΕΕΝ στο Sector Group Textiles του EEN, 5-6 Οκτωβρίου 2023 στις Βρυξέλλες

 

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση των μελών του Sector Group Textiles του Δικτύου Enterprise-Europe Network. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εταίρων του Δικτύου ΕΕΝ που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Sector Group, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων και των πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Sector Group Textiles κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και προτάθηκαν οι επόμενες ενέργειες, συνεργασίες με φορείς και συμμετοχές σε εκδηλώσεις δικτύωσης B2B, επιχειρηματικές αποστολές και εκπαιδευτικές δράσεις που θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και ισχυροποίηση του δικτύου, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, προς τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, της μόδας και της ένδυσης.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG GROW) με θέμα: «The Textile Transition Pathway Report 2023», εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και Υποστήριξης ΜμΕ (EISMEA) με θέμα: «Updates from EISMEA», εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα: «The Next Generation EU – Recovery and Resilience Fund».

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλείνοντας το πρόγραμμα της πρώτης μέρας τα μέλη του δικτύου παρουσίασαν επίσης αξιόλογα επιχειρηματικά προφίλ από εταιρείες- πελάτες του δικτύου στη χώρα τους, που επενδύουν στην εξωστρέφεια και επιδιώκουν συνεργασίες στο εξωτερικό για να εδραιώσουν την παρουσία τους στη διεθνή αγορά. Εκ μέρους του ΣΒΘΣΕ/ΕΕΝ παρουσιάστηκαν οι εταιρείες SIRENE EGEENNE και POSTFOLK by MariaOlgaVlachou.

Κατά τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις ενημερωτικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ένδυσης και Κλωστοϋφαντουργίας (EURATEX), η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης σε επίπεδο θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Η κα Jennifer Palumbo, Policy Officer at Euratex αναφέρθηκε στο The RegioGreenTex Project, ο κ. Mauro Scalia, Director for Sustainable Business παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα: Eu Sustainable Textile Strategy: General Overview and implications for the industrial ecosystem, η κα Triin Kaup, Senior Policy Office, Chemicals policy αναφέρθηκε στα Chemical dossiers (PFAS) & skin sensitisers και τέλος η κα Ekaterina Stoyanova, Policy Officer, Circular Economy έκανε εκτενή αναφορά για τις αναμενόμενες εξελίξεις σχετικά με το ESPR, digital product passport & ecodesign.

Εκ μέρους του ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network στη συνάντηση συμμετείχε η Υπεύθυνη Υποστήριξης Διοικητικού Έργου & Προγραμμάτων, κ. Κρις-Έλεν Ζαρμπούνη.