Ξεκίνησε η νέα περίοδος του Enterprise Europe Network – Hellas

Ξεκίνησε η νέα περίοδος του Enterprise Europe Network – Hellas

Με υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της κοινωνίας, αξιοποιώντας τη σωρευμένη γνώση και τα σημαντικά αποτελέσματα που κατέγραψε την προηγούμενη περίοδο, η ελληνική κοινοπραξία Enterprise Europe Network – Hellas έχει σκοπό να υποστηρίξει μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις, να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της επιτυχημένης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Δρ. Χρίστου Δήμα, με την οποία εγκαινιάστηκε η νέα περίοδος λειτουργίας του Enterprise Europe Network – Hellas (2022 – 2025).

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Καθηγητής κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Στον χαιρετισμό του ο κ. Ταβερναράκης αναφέρθηκε στην σημασία της υποστήριξης των ΜμΕ και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και τον ρόλο και στα επιτεύγματα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Τόνισε ιδιαίτερα τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας του Enterprise Europe Network – Hellas και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ για τη μεταφορά τεχνολογίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Από τον πλευρά του ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Δρ Χρίστος Δήμας, παρουσιάζοντας τις κεντρικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση του οικοσυστήματος της έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι «η σύνδεση της έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».

Για τον «μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη» στον ευρωπαϊκό χώρο και στις πολιτικές της Ε.Ε. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μίλησε ο κ. Μάκης Τικφέσης, υπεύθυνος για την παρακολούθηση του Enterprise Europe Network – Hellas, Project Advisοr, European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA).

Ο Δρ Αχιλλέας Μπάρλας, συντονιστής της κοινοπραξίας για τη νέα περίοδο 2022-2025 και επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας στις ΜμΕ στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, παρέθεσε στοιχεία για την εξαιρετική επίδοση που κατέγραψε το Enterprise Europe Network – Hellas στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2021.

Για την περίοδο 2022-2025 στόχος είναι να εξυπηρετηθούν πάνω από 700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκ των οποίων σχεδόν οι 500 προβλέπεται πως θα συνάψουν συμφωνίες συνεργασίας με επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος συμμετέχει, από την 1η Ιανουαρίου 2008, στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network – Hellas, τον ελληνικό κόμβο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network. Στόχος της συμμετοχής είναι η συνεχής υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής ευθύνης του, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της Παγκόσμιας Αγοράς.

Η Ελληνική Κοινοπραξία Enterprise Europe Network – Hellas, μετά από μία επιτυχημένη πορεία, ενισχύθηκε και αριθμεί πλέον 16 μέλη.

Τον συντονισμό της κοινοπραξίας έχουν αναλάβει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.