Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΒΘΣΕ, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, Δελτίο Τύπου-2

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΒΘΣΕ, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, Δελτίο Τύπου-2

 

Σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 και ώρα 14.00, πραγματοποιείται διαδικτυακά η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η βιομηχανία και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις κατά τη ψηφιακή τους μετάβαση θα χρειαστούν την μέγιστη υποστήριξη για την υλοποίηση των επενδύσεων τους σε δράσεις αυτοματοποίησης της παραγωγής τους και την προσαρμογή των συστημάτων τους στις νέες τεχνολογίες, καθώς επίσης και για την εκπαίδευση των εργαζομένων τους, με στόχο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των πλεονεκτημάτων που τις συνοδεύει.

Η πιθανή έλλειψη πρόσφορων συνθηκών και κινήτρων και οι αγκυλώσεις κατά τη διαδικασία αυτής της μετάβασης, θα έρθουν να προστεθούν στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των επιχειρήσεων και πιθανόν να επιφέρουν κινδύνους ακόμη και για τη βιωσιμότητά τους, κάτι που θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για την ελληνική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην τεχνολογική πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη δημόσια πολιτική) και του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου πατήστε ΕΔΩ.