Διαβούλευση ΕΕ: Η ελεύθερη πρόσβαση σ’ ένα ασφαλές, αυτοματοποιημένο εργαλείο μετάφρασης (e-translation) θα βοηθούσε την Επιχείρησή σας; Πείτε μας τη γνώμη σας!

Διαβούλευση ΕΕ: Η ελεύθερη πρόσβαση σ’ ένα ασφαλές, αυτοματοποιημένο εργαλείο μετάφρασης (e-translation) θα βοηθούσε την Επιχείρησή σας; Πείτε μας τη γνώμη σας!

 

Θα μπορούσε η ελεύθερη πρόσβαση σε ένα ασφαλές αυτοματοποιημένο εργαλείο μετάφρασης της Ευρώπης να βοηθήσει την επιχείρησή σας;

Η αυτόματη μετάφραση σας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσετε ερωτήματα, αλληλογραφία και άλλες πληροφορίες, που έχουν συνταχθεί σε άλλη γλώσσα, εύκολα και γρήγορα, με έναν  νέο τρόπο  στον οποίο οι επιχειρήσεις δεν είχαν πρόσβαση μέχρι σήμερα. Παρόλα αυτά θα πρέπει οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν υπόψη τους, ότι η μετάφραση αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι της ίδιας ποιότητας με εκείνη των επαγγελματιών μεταφραστών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προσφέρει σε όλες τις ΜΜΕ της ΕΕ δωρεάν πρόσβαση στο εργαλείο που χρησιμοποιούν μέχρι τώρα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και οι δημόσιες διοικήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ. Πριν προχωρήσει όμως σε αυτό, είναι απαραίτητο να γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες των ΜΜΕ και τις περιπτώσεις στις οποίες θα χρησιμοποιούν το εν λόγω εργαλείο μετάφρασης, καθώς και άλλα γλωσσικά εργαλεία που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Enterprise Europe Network – Hellas καλεί όλες τις επιχειρήσεις να αφιερώσουν λίγο χρόνο και  να αποτυπώσουν τις απόψεις τους, στην αντίστοιχη διαδικτυακή φόρμα, βοηθώντας το έργο της ΕΕ:

Ερωτηματολόγιο

 

Παρακαλούμε πολύ να συμβάλετε με τις απόψεις σας το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.

Οι πληροφορίες που υποβάλλετε είναι εμπιστευτικές. Τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχουν συγκεντρωτική μορφή. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network, κα Στ. Βαϊνά, τηλ. 2421029407-8, svaina@sbtse.gr.