Ο χάρτης των επενδυτικών ευκαιριών στα Βαλκάνια για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ο χάρτης των επενδυτικών ευκαιριών στα Βαλκάνια για τις ελληνικές επιχειρήσεις

 

Σημαντική για την επενδυτική παρουσία και τον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων παραμένει η αγορά των βαλκανικών χωρών, σύμφωνα με τις παρουσιάσεις των στελεχών των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) των ελληνικών πρεσβειών στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την πΓΔΜ.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, που διοργάνωσε στις 4 Φεβρουαρίου 2019  στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΘ, ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επίσης 200 κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων και στελεχώντων Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών στις χώρες: Αλβανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, πΓΔΜ, Ρουμανία και Σερβία.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τις συνθήκες και τις απαιτήσεις των αγορών των Βαλκανίων και τις ευκαιρίες εξαγωγής προϊόντων και υπηρεσιών.

Πριν από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, προηγήθηκε μία σύντομη παρουσίαση, από τους εκπροσώπους των Γραφείων ΟΕΥ, των δυνατοτήτων και των προοπτικών είτε εμπορικών, είτε επενδυτικών, που διαθέτουν οι χώρες των Βαλκανίων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.