Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα

 

Στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και ώρα 15.30, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Volos Palace, στον Βόλο, ειδική ενημερωτική εκδήλωση κατά την οποία στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), παρουσίασαν τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα Εργαλεία και οι Δυνατότητες Χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων, από την κα Αγγελική Καλλιγιαννάκη Principal Banker, Manufacturing & Services Team, ενώ η κα Δήμητρα Παπανδρέου, Principal Manager της EBRD, παρουσίασε το πρόγραμμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

 

 

 

 

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κα Ελένη Κολιοπούλου, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ενίσχυση της απασχόλησης, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας, αλλά και στην εξασφάλιση της κοινωνικής σταθερότητας.

 

 

 

 

 

 

Στην Ελλάδα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συγκροτούν τη συντριπτική πλειονότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και, ως εκ τούτου, για την επιβίωσή τους στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, απαιτείται συνεχής εκσυγχρονισμός στην παραγωγή και στη διαχείριση, καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών, δικτύωση και κυκλικές συνεργασίες και εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Επίσης ανέφερε, ότι υπάρχουν πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία που καταγράφουν ότι η Ελλάδα είναι 5η χώρα – προορισμός για επενδύσεις της EBRD παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου 2018.

Ωστόσο, κλείνοντας τον χαιρετισμό της, η κα Κολιοπούλου επισήμανε ότι είναι σημαντικό για τη διασφάλιση της ανάκαμψης των ελληνικών επιχειρήσεων, να υπάρξει απλοποίηση και ευθυγράμμιση των διαθέσιμων εργαλείων και προγραμμάτων διευκόλυνσης της χρηματοδότησης, από τους εμπλεκόμενους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης, ακολούθησε η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, η οποία έκλεισε με την καθιερωμένη Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την εκδήλωση που έγινε με την υποστήριξη του δικτύου Enterprise Europe Network, μέλος του οποίου είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Kεντρικής Ελλάδος, συντόνισε η Γεν. Δ/ντρια του ΣΒΘΚΕ, κ. Φρ. Δαγλαρίδη.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του