Πραγματοποίηση 14ου Ετήσιου Επιχειρηματικού Συμποσίου Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος

Πραγματοποίηση 14ου Ετήσιου Επιχειρηματικού Συμποσίου Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος

 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας το Ετήσιο Επιχειρηματικό Συμπόσιο Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

Το 14o Συμπόσιο διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «DOMOTEL ANEMOLIA» στην Αράχωβα Βοιωτίας, με κεντρικό θέμα: «Εξωστρέφεια και Λειτουργική Ανασυγκρότηση των Ελληνικών Επιχειρήσεων: Παράγοντες Διεξόδου από την Κρίση», καθώς ο Σύνδεσμος επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα για εξωστρέφεια και εξαγωγικές πωλήσεις, η οποία είναι πλέον αδιαμφισβήτητη για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς αποτελεί μονόδρομο για την διέξοδό τους από την κρίση.

Στο πρώτο μέρος οι κεντρικοί ομιλητές προέρχονταν από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάλυσης «διαΝΕΟσις» και πιο συγκεκριμένα παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους ο κ. Διονύσιος Νικολάου, Γενικός Διευθυντής της «διαΝΕΟσις», ο κ. Σαράντης Καλυβίτης, Καθηγητής Μακροοικονομικής και Διεθνούς Χρηματοδοτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα. Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών και Κλαδικών Μελετών της ICAP Group.

Στο δεύτερο μέρος, οι κεντρικοί ομιλητές προέρχονταν από την Εταιρεία παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών, Χρηματοοικονομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών «Ernst & Young (EY)» και πιο συγκεκριμένα παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους ο κ. Αναστάσιος Ιωσηφίδης, Εταίρος & Επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων & Συναλλαγών της Ernst & Young (EY), και ο κ. Αθανάσιος Μαύρος, Εταίρος του τομέα Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Ernst & Young (EY).

Το Ετήσιο Επιχειρηματικό Συμπόσιο Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος διοργανώθηκε για 14η συνεχόμενη χρονιά και στόχος του είναι, ειδικά αυτή την περίοδο, όπου οι επιχειρήσεις βιώνουν εξαιρετικά πρωτόγνωρες συνθήκες, να τηρεί την επιχειρηματική κοινότητα ενήμερη για την ποιότητα και την έκταση των αλλαγών που επέρχονται στις επιχειρησιακές λειτουργίες και να την εφοδιάζει με νέες ιδέες, απόψεις και πρακτικές για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.

Στο Συμπόσιο έλαβαν μέρος εκπρόσωποι επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου και έλαβε θετικές κριτικές από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Το Ετήσιο Επιχειρηματικό Συμπόσιο Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος 2018 συνδιοργανώθηκε με το ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜΜΕ.

     

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από το 14ο Ετήσιο Επιχειρηματικό Συμπόσιο Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος