Επίσκεψη Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στην Καρδίτσα

Επίσκεψη Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στην Καρδίτσα

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, με την ευκαιρία της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018,  επίσκεψη στην πόλη της Καρδίτσας προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των θεσμικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής και να παρουσιαστούν οι δράσεις του Συνδέσμου και του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas .

Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο της Διοίκησης με επικεφαλής την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κα Ελένη Κολιοπούλου, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Δημ. Κατσής και η Γεν. Δ/ντρια κα Φρ. Δαγλαρίδου, συναντήθηκε αρχικά, το πρωί της Δευτέρας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Εμπορίου & Απασχόλησης της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Ορέστη Ψαχούλα, με τους οποίους είχε μία πολύ γόνιμη συζήτηση για θέματα που άπτονται της ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αυτά των αρδευτικών υποδομών, του οδικού δικτύου και της προσβασιμότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης, καθώς και γενικότερα θέματα υποδομών που αφορούν σε οδικά και αντιπλημμυρικά έργα. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της υποστελέχωσης ή της απουσίας παραρτημάτων υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των επιχειρηματικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής όπως το ΙΚΑ, οι Εφορίες, τα τραπεζικά υποκαταστήματα κλπ, ενώ αναδείχθηκε και η αναγκαιότητα της υποστήριξης της τεχνολογικής εκπαίδευσης, προκειμένου για την τροφοδότηση των βιομηχανιών με καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της οικονομίας της περιοχής, καθώς και στην ανάληψη κοινών δράσεων για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της Διοίκησης του ΣΒΘΚΕ συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής και πως αυτές μπορούν να ενισχυθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για «γη υψηλής παραγωγικότητας» σε προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της προώθησης των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές. Από την πλευρά του Συνδέσμου υπογραμμίσθηκε το ζήτημα της ανταποδοτικότητας των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, σε σχέση με τα οφέλη που απολαμβάνουν σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών. Ως προς τα ανωτέρω θέματα, τα δύο μέρη συμφώνησαν σε στενή συνεργασία με σκοπό να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της ευρύτερης κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

Κλείνοντας τον κύκλο των συναντήσεων, η Διοίκηση του Συνδέσμου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Καρδίτσας, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο κ. Γ. Ντενίση, τον  Γενικό Γραμματέα κ. Ευρ. Παπουτσή, τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων κ. Γ. Στεργιούλη, τον Σύμβουλο του Επιμελητηρίου κ. Ν. Ψαρρή και τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κ. Ψυχογυιό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε η μακρά σχέση συνεργασίας που έχει ο Σύνδεσμος με το Επιμελητήριο και οι εκπρόσωποι όλων των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους για τις δράσεις που είναι σκόπιμο να αναληφθούν για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν σε συντονισμένες ενέργειες για την επίτευξη του κοινού σκοπού.

 

 

 

 

 

 

Αργότερα το μεσημέρι, με αφορμή την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas του Συνδέσμου και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, δόθηκε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής, κατά την οποία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου απηύθυνε χαιρετισμό στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων της περιοχής ενώ στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Ελ. Κολιοπούλου παρουσίασε το παραγωγικό και οικονομικό προφίλ του Νομού Καρδίτσας και αναφέρθηκε στην αξία της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο φορέων.

 

 

 

 

 

 

Για να δείτε ολόκληρο το χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου πατήστε εδώ

Για να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Προέδρου πατήστε εδώ

Μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου και της Υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, για την υλοποίηση του οποίου θα είναι υπεύθυνοι από την πλευρά του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), θα είναι η κα Στέλλα Βαϊνά, Υπεύθυνη του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network – Hellas με αναπληρώτρια την κα Γεωργία Φράγκου, Υπεύθυνη Πληροφόρησης του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network – Hellas και από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ο κ. Ευριπίδης Παπουτσής, Γενικός Γραμματέας, με αναπληρωτή  τον κ. Νικόλαο Ψαρρή, Σύμβουλο του Επιμελητηρίου, ακολούθησε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.