Έκλεισε τις πύλες της η 1η Ρομποτική Έκθεση!

Έκλεισε τις πύλες της η 1η Ρομποτική Έκθεση!

 

Έκλεισε τις πύλες της η 1η Ρομποτική Έκθεση που διοργάνωσε η Gizelis Robotics ABEE στις εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με ενεργή προσέλευση άνω των 180 εταιριών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της παραγωγής. Το παρόν επίσης έδωσαν σύνδεσμοι και παραγωγικοί φορείς, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ενημερώθηκαν για τις νέες τεχνολογίες και λύσεις που μπορεί να προσφέρει η εταιρία Gizelis Robotics ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να δουν  και να συζητήσουν από κοντά τον τρόπο που μπορεί η ρομποτική να βελτιώσει την δική τους παραγωγή σε πραγματικές συνθήκες.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το εύρος των εφαρμογών που παρουσιάστηκαν και οι οποίες περιλάμβαναν εφαρμογές παλετοποίησης, συσκευασίας, διαλογής αντικειμένων με οπτική αναγνώριση, εφαρμογές όπου τα ρομπότ εξυπηρετούν μηχανές παραγωγής, εφαρμογές συγκόλλησης, κ.α. Μεγάλη επίσης επιτυχία σημείωσε το ρομποτικό σύστημα FIDIAS. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο 3D κατεργασίας που ανέπτυξε η Gizelis Robotics με κατάλληλο λογισμικό το οποίο μπορεί να κάνει τρισδιάστατες κατεργασίες μεγάλου μεγέθους (αρκετών μέτρων). Για τις ανάγκες της έκθεσης το σύστημα FIDIAS σμίλεψε  το παγκόσμιο κύπελο του Μουντιάλ 2018 σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αντίγραφο υψηλής πιστότητας ύψους 1,60 μέτρων. Για όλες τις εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν οι κορυφαίας ποιότητας ρομποτικοί βραχίονες της Yaskawa Motoman τους οποίους η Gizelis Robotics αντιπροσωπεύει. Θερμό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και από εταιρίες εκτός Ελλάδας για την εγκατάσταση συστημάτων ρομποτικής στο άμεσο μέλλον, καθώς η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που έχει αναπτύξει η εταιρία την καθιστά πλήρως ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Ήδη η Gizelis Robotics έχει προβεί σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις στο εξωτερικό γεγονός που αποδεικνύει ότι μια ακόμα Ελληνική εταιρία διεκδικεί με αξιώσεις μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς βρίσκοντας σημαντική ανταπόκριση. Ένας από τους στόχους της έκθεσης ήταν να καταδείξει ότι πλέον τα ρομποτικά συστήματα έχουν αυξανόμενη δυναμική και διείσδυση στην παραγωγική διαδικασία, αφού ο χρόνος απόσβεσης είναι σημαντικά μικρότερος από ότι παλαιότερα.

Για να δείτε το επίσημο βίντεο του Open House 2018 Πατήστε ΕΔΩ.

Παράλληλα έγινε ξεκάθαρο ότι η εταιρία Gizelis Robotics είναι μια εταιρία που προσφέρει, όχι απλά ένα ρομποτικό βραχίονα, αλλά μια ολοκληρωμένη λύση που ξεκινάει από την παρατήρηση της υφιστάμενης  γραμμής παραγωγής, τη μελέτη μετατροπών, το σχεδιασμό και την πλήρη υλοποίηση σε επίπεδο hardware και software, ώστε το εργοστάσιο να αποκτήσει  μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη νέα γραμμή παραγωγής «με το κλειδί στο χέρι», όπως συνηθίζεται να λέγεται. Τα οφέλη για το εργοστάσιο είναι μετρήσιμα, εμφανή και κοστολογημένα εκ των προτέρων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα του αποτελέσματος που αναμένουμε προς όφελός του. Με τον τρόπο αυτό μπορεί το εργοστάσιο να επιτύχει αύξηση παραγωγής, καλύτερη τυποποίηση προϊόντος, μείωση λειτουργικών εξόδων και μάλιστα όλα αυτά ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου αποκτά το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και δίνει την δυνατότητα της καλύτερης εδραίωσης στην αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται.