Επίσκεψη ΣΒΘΚΕ – Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στα Τρίκαλα

Επίσκεψη ΣΒΘΚΕ – Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στα Τρίκαλα

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, με την ευκαιρία της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018,  επίσκεψη στην πόλη των Τρικάλων προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των θεσμικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής και να παρουσιαστούν οι δράσεις του Συνδέσμου και του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas.

Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο της Διοίκησης με επικεφαλής την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κα Ελένη Κολιοπούλου, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Στ. Ζουρνατζής, ο Έφορος κ. Αν. Λάππας, το Μέλος κ. Κων. Τζιωρτζιώτης και η Γεν. Δ/ντρια κα Φρ. Δαγλαρίδου, συναντήθηκε αρχικά, το πρωί της Δευτέρας, με το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με πιθανές συνέργειες που δύνανται να αφορούν αρχικά στον αγροδιατροφικό τομέα και να επεκτείνονται σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, ενώ διερευνήθηκαν και οι δυνατότητες συνεργασίας σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων όπως τα προγράμματα κατάρτισης, οι αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η δικτύωση των επιχειρήσεων, η ενέργεια και το φυσικό αέριο, οι Βιομηχανικές Περιοχές, το χωροταξικό και η ολοκλήρωση του Ε65 κ.α. με σκοπό να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της ευρύτερης κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της Διοίκησης του ΣΒΘΚΕ συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, με τον οποίο είχε μία πολύ γόνιμη συζήτηση για θέματα που άπτονται της ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και διαμορφώνουν το πεδίο δράσης των επιχειρήσεων της περιοχής, όπως είναι η απουσία βιομηχανικής ζώνης, οι υπό διαμόρφωση υποδομές, το χωροταξικό πλαίσιο, οι συνδυασμένες μεταφορές, καθώς και οι γενικότερες προοπτικές ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων. Διαπιστώθηκε δε, και από τις δύο πλευρές, ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας, προκειμένου να υποβοηθηθεί το έργο των δύο φορέων με στόχο της ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

Κλείνοντας τον κύκλο των συναντήσεων, η Διοίκηση του Συνδέσμου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Τρικάλων, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο κ. Β. Γιαγιάκο, τον Οικ. Επόπτη της Δ.Ε. κ. Στ. Γιώτη, τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων-Μέλος της Δ.Ε. κ. Β. Πετσιά, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών Τρικάλων κ. Ευ. Αγγελάκη και τον Γεν. Γραμματέα κ. Δημ. Κόκκα καθώς και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρ. Μπλουγούρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε η μακρά σχέση συνεργασίας που έχει ο Σύνδεσμος με το Επιμελητήριο και οι εκπρόσωποι όλων των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους για τις δράσεις που είναι σκόπιμο να αναληφθούν για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν σε στενότερη συνεργασία για την επίτευξη του κοινού σκοπού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αργότερα το μεσημέρι, με αφορμή την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas του Συνδέσμου και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, δόθηκε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής, κατά την οποία η Πρόεδρος κα Ελ. Κολιοπούλου παρουσίασε το παραγωγικό και οικονομικό προφίλ του Νομού Τρικάλων και αναφέρθηκε στην αξία της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο φορέων.

Για να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της Προέδρου πατήστε ΕΔΩ

Μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου και της Υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, για την υλοποίηση του οποίου θα είναι υπεύθυνοι από την πλευρά του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), η κα Στέλλα Βαϊνά, Υπεύθυνη του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network – Hellas και από την πλευρά της Τράπεζας το Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γάτος Δημήτριος, ακολούθησε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.