Συμμετοχή της Προέδρου ΔΣ του ΣΒΘΚΕ στην εκδήλωση «EΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΜΥΘΟΙ»

Συμμετοχή της Προέδρου ΔΣ του ΣΒΘΚΕ στην εκδήλωση «EΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΜΥΘΟΙ»

 

Με πρωτοβουλία των Εκδόσεων ΚΕΡΚΥΡΑ – economia Publishing, οργανώθηκε στα πλαίσια της μεγάλης έκθεσης της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων («160 χρόνια Μade in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία») μια ευρύτερη συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που είχαν και έχουν άμεσο λόγο για την πορεία της βιομηχανίας στην Ελλάδα. Στην συζήτηση με θέμα «Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στο ΙΝΝΟVATHENS powered by Samsung επιχειρήθηκε να συνδεθεί το χθες με το σήμερα της βιομηχανίας και – με βάση τα διδάγματα από τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά και την ανάλυση της ταχύτατης αλλαγής που συντελείται στην οικονομία στα χρόνια μας – να αναζητηθούν οι κατευθύνσεις πορείας της Ελληνικής βιομηχανίας προς το αύριο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, οι Πρόεδροι Περιφερειακών Συνδέσμων – Βορείου Ελλάδας Αθανάσιος Σαββάκης, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος Ελένη Κολιοπούλου, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Κλεομένης Μπάρλος, ο Πρόεδρος της «Ελληνικά Πετρέλαια» Στάθης Τσοτσορός, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, η Αναπλ. Καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Ιωάννα Πεπελάση και οι μεγάλοι της παραδοσιακής δομής της χώρας Ιάσων Στράτος, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Στέλιος Αργυρός και Γεώργιος Τσάτσος προσέγγισαν το φαινόμενο της βιομηχανίας από διάφορες κατευθύνσεις. Για να καταλήξουν στην αναζήτηση της συνέχισης της βιομηχανικής παράδοσης ως δυναμικής ανταπόκρισης στις ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας του σήμερα και στις δυνατότητες αύξησης της Ελληνικής παραγωγής.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΒΘΚΕ, Ελένη Κολιοπούλου, επικέντρωσε την δική της εισήγηση στο πώς και στο παρελθόν διαδοχικές φάσεις καταστροφής δεν μπόρεσαν να εκτοπίσουν την Ελληνική Βιομηχανία: «πάθος και μεράκι για την παραγωγή» ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν και κρατούν μιαν ευρύτατη γκάμμα κλάδων, ενώ ο ανθρώπινος παράγοντας/οι εργαζόμενοι των βιομηχανικών μονάδων κατορθώνουν σταθερά να ενσωματώνουν καινοτομία μέσα από το επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση